dijous, 27 de febrer del 2014

The New Crochet by Marion Madel - Curso de crochet

Enllaçant amb el post de dimarts, avui toca donar la explicació i opinió personal sobre un altre llibre de ganxet; “Curso de crochet: aprende en 25 lecciones de Marion Madel.


dimarts, 25 de febrer del 2014

Crochet Workshop by Erika Knight - Taller de Ganchillo

Tal com us vaig explicar estic enganxada al ganxet ;-o)

Aquesta setmana m’agradaria compartir amb vosaltres la meva opinió sobre dos llibres de ganxet que he adquirit recentment i que són altament recomanables.

Primer de tot us parlaré del llibre “Taller de ganchillo” de la Erika Knight: Aquest llibre té una presentació molt acurada i d’estil senzill; és un d’aquests llibres que quan et cau a les mans, el vols comprar ja d’entrada perquè és preciós per les seves il·lustracions i fotografies.

Hi ha dues parts diferenciades; per una banda comença amb tots els conceptes bàsics que cal tenir clars per començar a fer ganxet; materials (fils, ganxets), tècniques i punts bàsics i la segona part són 20 projectes pensats per aplicar els conceptes bàsics de manera progressiva.

Jo sóc autodidacta i no em fa por començar amb un llibre, però en el cas del ganxet, recomanaria que abans d’agafar qualsevol llibre aprenguéssiu a fer els 4 punts bàsics o bé amb algú que en sap o bé amb un vídeo per internet. Enteneu-me; aprendre a fer ganxet amb il·lustracions i explicacions està molt bé si ja has agafat un ganxet alguna vegada i com a mínim saps fer cadeneta, punt baix, punt ras i punt alt. Ja veieu que no cal ser un mestre del ganxet però si tenir aquests 4 punts clars…  A partit d’aquí el llibre us obre totes les portes per “refrescar” coneixements bàsics dels punts de ganxet i començar a fer petits projectes que progressivament augmenten en dificultat. Crec que és un llibre indispensable per perdre la por al ganxet i descobrir tot un món de projectes des de zero.

Només hi ha una qüestió per esmenar; un petit error de traducció. Vagi per endavant, que els punts de ganxet tenen moltes denominacions diferents depenent de la zona; no és igual a Llatinoamerica que a Espanya, ni tampoc al Regne Unit que a Estats Units. Penso que hi ha hagut una confusió en els punts de ganxet de les indicacions ja que els termes americans i anglesos són diferents per un mateix punt; l’autora és anglesa i possiblement la traductora va fer la traducció de l’americà. He trobat una web que parla sobre aquest error de traducció i que té un enllaç amb un quadre resum per aclarir els termes de la traducció del llibre i la seva correspondència correcta al castellà.


Crec que aquest és un capítol que mereix un tractament a part; més endavant us penjaré un quadre amb totes les correspondències de punts; quan jo mateixa ho tingui clar ;-o)

Us passo l´índex de continguts:

Introducció
Materials i tècniques
Galeria de punts
Taller de projectes
punts bàsics
Drap de cuina senzill
Bossa de mà
mitenes
Formes amb volum
Fulard triangular
sabatilles
formes rodones
Fermalls enjoiats
Catifa rodona
Cistella per a mascotes
Coixí cilíndric
motius
Cobrellit de quadrats estil « vella Amèrica»
Estalvis amb motius
Collaret de cadeneta de margarides
Mantes de retalls
Estovalles estrella
Càrdigan asimètric
rivets
Fulard ribetejat en punt
Fils recomanats
Plantilles

Fonts:


**

As I told you I'm “hooked” on crochet ;-o)

This week I would like to share with you my opinion on two crochet books that I recently acquired and which are highly recommended.

First of all, I will explain about Erika Knight book "Crochet workshop": This book has a very thorough and simple style presentation, it is one of those books you just want to buy immediately because of its precious illustrations and photographs.

There are two structured parts, being the first one all the basics to start crocheting; materials (yarns, hooks) and technical basis and stitches and the second part 20 projects designed to apply basic concepts gradually.

I am usually not afraid to start or learn crafts with a book, but in the case of crochet I recommend before taking any book to learn the basic stitches with someone who already knows or with a video on the Internet. To learn crochet with illustrations and explanations is fine if you've ever taken a crochet and at least know the basic stitches; chain, slip stitch, treble, double crochet, half treble, double treble... You see, you don’t need to master crocheting but have basic stitches clear ... Up to this point, the book opens all doors to crochet basics and to start making small projects that progressively increase in difficulty. I think it is an essential book to loose “fear” in crochet and discover a whole world of projects from the very beginning.

There is only one question to correct, a translation error.  Crochet basic stitches use not the same term depending on the area, they are not the same in Latin America that in Spain, or in United Kingdom or in the United States. I think there was some confusion with the translation of crochet directions as American English and British English use different terms for the same stitch, the author is English and possibly the translator used American English terms instead of British English. I found a website explaining about this mistranslation with a link to a summary table to clarify the terms of the translation of the book and its correspondence to Spanish.


I think this matter about different terms deserves a post with some more explanations; but this will come when I have it clear myself :-o)


Here is the table of contents:


Sources:

UN TASTET DEL LLIBRE - A PREVIEW


dijous, 20 de febrer del 2014

Urban legends - Llegendes urbanes



Ahir mentre feina una cerca a google, vaig veure un retall de diari amb un titular que deia més o menys això:
“Un oficinista mort al seu despatx passa desapercebut durant 5 dies”. Ostres, que fort! Va ser la primera reacció... després vaig començar a rumiar. Podria arribar a donar-se el cas? Estem tant capficats en la nostra feina i les nostres preocupacions que no ens adonem del que passa al nostre voltant. Després ja em va picar la curiositat i vaig fer la cerca a google amb la frase complerta en anglés i... vaig trobar un munt d’informació relacionada; la majoria parlava de les llegendes urbanes.

És clar, siguem una mica científics; no cal ser un as per suposar que algú mort té innevitablement mal aspecte i que està més blanc que un paper per no entrar en detalls més escabrosos de tipus físic que es donen quan algú mor.

I tot plegat em va portar a reflexionar sobre com podem arribar a ser d’ingenus la condició humana, que quan estem en certa predisposició ens podem arribar a creure o pensar que certes coses podrien arribar a passar o ser certes.

Per això són llegendes urbanes! Un "rumor públic"; històries o contes extravagants o fantàstics, però prou creïbles, vehiculats de boca en boca, adquirint així dades noves i matisos personals de qui ho explica, com si es tractessin de fets reals que van tenir lloc en algun moment i lloc determinats, habitualment dins o en relació amb una gran ciutat.

I aleshores he intentat fer memòria de les llegendes urbanes que m’han explicat en algun moment o altre; la majoria quan anava de colònies amb l’escola i al vespre ens explicàvem històries fantàstiques que ens feien “morir de por”. Us deixo algunes perles:

L’autoestopista: Una persona que anava amb cotxe per les costes del Garraf recull una noia. A l’arribar a un revolt molt perillós, l’autoestopista li diu que vagi amb compte perquè ella hi va morir fa uns anys allà. Al girar el cap s'adona que la noia havia desaparegut.

Segrest per ronyons: Coneguda entre la joventut, és una llegenda que explica que un noi coneix una noia en un bar i prenen una copa; el noi es desperta a l’endemà dins d’una banyera plena de gel i amb una nota que li explica que li han extret un ronyó, potser després de prendre alguna droga amb la beguda.

dimarts, 18 de febrer del 2014

T-shirt yarn crochet - Ganxet XXL - Trapillo



Darrerament he quedat enganxada al ganxet XXL; altrament dit “trapillo”. Per aquells qui no en sabeu gran cosa és el ganxet de tota la vida però enlloc de llana es fan servir tires de roba de cotó (tipus jersei) reciclades de les restes de les fabriques tèxtils.

Ja feia temps que em rondava pel cap la idea de provar-ho i finalment em van enviar un mail de la Casa de Cultura on hi havia un mini-curset de 3 sessions.

I aquí em teniu; enganxada al ganxet, mai més ben dit (ho diu una ex-ganxeta de Reus)!!

Ja he fet dues de les tres sessions. L’objectiu era fer una catifa XXL, però la primera setmana ja tenia començades 3 catifes (la de la classe i dues més). La Teresa en volia una en tons blaus; ara toca passar l’època blava… i també n’estic fent una per casa i una per la cangur de la Teresa i l’Anna que és un encant i sempre té detallets.

Aprofitant l’extensa documentació que he trobat per internet, he pensat que algú podria estar interessat en un recull de blogs i webs relacionades amb el ganxet i el ganxet XXL. Aquí ho teniu:

http://lanasyovillos.com/ : pàgina dedicada a la difusió de patrons de crochet o ganxet gratis. Entre d'altres podeu trobar amigurumis (ninots teixits a ganxet), accessoris, granny squares, conceptes bàsics, etc. Molt recomanable.

http://www.mundocrochet.com/tag/aprender-a-tejer-crochet/: Tot sobre el ganxet; tècniques, tutorials amb uns diagrames excel·lents, i pas a pas per fer tot tipus de coses amb ganxet.

http://www.tuteate.com/?s=trapillo: web de tutorials de manualitats; si feu una cerca per trapillo ho podeu acotar. Els tutorials en video són boníssims!

http://ganchitos.es/: Es el blog i revista de tres amants del ganxet i de tot tipus de labors que veient el complicat que resultava aconseguir patrons actuals en una llengua que no fos ni anglès ni japonès, van decidir compartir patrons de ganxet i altres tasques creats per elles i fàcils d'entendre. Tenen una revista digital que es pot comprar per mòdic preu i ja en tenen 2 números.

http://www.knitandlove.com/: Es un blog de manualitats i DIY amb molts videotutorials sobre projectes fets amb ganxet XXL.

http://www.patronestrapillo.org/: Une web que recull enllaços a patrons de trapillo.

http://sweetandknit.blogspot.com.es/: Una artista de les catifes i cistells de trapillo. Consulteu els tutorials i patrons que té penjats.

 **



Lately I've been hooked on T-Shirt yarn crocheting; also known as zpagetti.  For those who do not know much about this crochet, instead of wool it is made with offcuts of cotton cloth (like jersey ) recycled from remains of fabrics .

Since long the idea of learning t-shirt yarn crocheting was in my mind and finally I was sent an email of Casa de Cultura in Sant Cugat where I could find a 3 sessions mini- course.

And here I am , stuck in crochet!

I've done two of the three sessions so far. The aim was to make a rug, but the first week I had already begun 3 of them. Teresa wanted one in blue as long as she is now in the middle of a blue period ... I'm also doing one for home and one for the babysitter.

I found extended documentation online and thought someone might be interested in a collection of blogs and websites about t-shirt yarn crocheting. Here it is :

http://lanasyovillos.com/ : page dedicated to free crochet patterns and crochet . Among others you can find Amigurumi ( crocheted dolls ) , accessories, granny squares , basics , etc. .

http://www.mundocrochet.com/tag/aprender-a-tejer-crochet/ : All about crochet , techniques , tutorials with excellent diagrams and step by step to do all sorts of things with crochet .

http://www.tuteate.com/?s=trapillo : craft tutorials web , great video tutorials about t-shirt yarn crocheting

http://ganchitos.es/: The blog and digital magazine of three crochet enthusiasts. As it is so hard to get current patterns in a language other than English or even Japanese, they decided to share crochet patterns in Spanish created by them, easy understand. They have a digital magazine that you can buy for a reasonable price and already have 2 issues.

http://www.knitandlove.com/ : This is a crafts and DIY blog with video tutorials on many projects made ​​with t-shirt yarn.

http://www.patronestrapillo.org/ : a website collecting links to t-shirt yarn patterns.

http://sweetandknit.blogspot.com.es/ : An artist of rugs and baskets made with t-shirt yarn. Check out the tutorials and patterns.

dijous, 13 de febrer del 2014

Printing by Hand - Estampar a mà

Seguint amb els regalets de reis que vaig mencionar al meu post, avui us porto un tastet del “Printing by Hand”. Un llibre amb tècniques per estampar roba i altres articles a mà.

Els materials utilitzats no són especialment difícils de trobar; gúbies, cúter, plaques de goma, fusta... potser el més difícil és la part de serigrafia i com fer la pantalla o trobar-ne una. Les tècniques s’expliquen per ordre de dificultat; comença amb la estampació amb segells, després les plantilles d’acetat i finalment les pantalles per serigrafia.

El llibre proposa uns quants projectes, però com sempre les possibilitats són infinites i la inspiració ve sola mirant les pàgines.

**

Regarding to my Christmas gifts I mentioned in my post, let me share with you a preview of the book "Printing by Hand". A book about Printing fabric and other items by hand.

The materials used are not particularly difficult to find, gouges, cutter, rubber plates, wood ... perhaps the most difficult part is how to screen Printing and make a silk screen or find one. The techniques are explained in order of increasing difficulty, beginning with printing stamps, acetate templates and finally screens for screen printing.


The book makes several projects proposals, but as usually, possibilities are endless and inspiration comes only at looking at the pages.



dimarts, 11 de febrer del 2014

Photo frame scrapbooking tutorial - Marc de fotos decorat



Aprofitant el post de Sant valentí, us porto un tutorial super senzill per decorar els marcs de fotos llisos i "avorrits" i a la vegada completem el detallet amb una frase romàntica

**
Regarding the former Valentine's post, here you have a very easy tutorial to embellish "boring" photo frames with scrapbooking techniques and hand make a valentine's gift using a love quotation

Materials:



dilluns, 10 de febrer del 2014

Valentine's gift - Un missatge d'amor

No és que a casa celebrem el St. Valentí, però he pensat que sempre hi ha un moment per recordar als qui estimem com són d'importants per nosaltres. M'he inspirat en una frase de Dr. Seuss i n'he fet la meva versió.

Us la podeu descarregar amb el botó dret del ratolí:

**

We don't usually celebrate Valentine's Day in Catalonia, but instead we celebrate it the 23rd April. Anyway, it is always a good time to say our beloved ones how important they are for us.

Here is an example. You can download it by clicking with mouse:



I aquí un parell més d'exemples:
A couple more examples:





dijous, 6 de febrer del 2014

Accordion book - Llibre acordió

Tinc ganes de que vegeu l’album acordió que vam fer amb la Teresa. Tinc la gran sort que m’ha sortit una filla crafter; si, si, a la Teresa li encanta fer manualitats i dibuixar i retallar i enganxar i a més crec que se li donarà bé! LOL

Com que aquests nadals vam anar al cinema i va veure la pel·lícula de Frozen i teniem desats alguns retalls d’embolcalls i àlbums i altres de la pel·lícula vaig pensar que podiem fer un àlbum accordió perqué anés enganxant tots aquests retalls i també pogués fer dibuixos de la pel·lícula.

Vam anar a la papereria i vam comprar una cartolina blava DIN A2 (de conjunt amb Frozen) i la mama li va deixar un washi tape. Aquí teniu el tutorial que vam consultar al "How to make books":

**


 I just wanted you to see the accordion album we did with Teresa. I am very lucky that I’ve got a crafter daughter, yes!  Teresa loves to do crafts and drawing and cutting and pasting and I also think she will be a good crafter! LOL

Last Christmas we went to the cinema to watch the film Frozen and she had saved some scraps, cuts and wraps and other things related to Frozen. I thought we could make an album to keep sticking all these bits and scraps and do some drawings of the film .


We went to the stationery and bought a blue DIN A2 cardboard and mom lend her a washi tape . Here's the tutorial we saw at "How to make books":

**

1.- Posar la cartolina en horitzontal i dividir en tres parts l’alçada de la cartolina (fer una línia en llapis a 16,7cm i a 33,3cm)

1 . - Place the cardboard horizontally and divide into three parts the height of the cardboard ( mark a line in pencil at 16.7 cm and 33.3 cm)



dimarts, 4 de febrer del 2014

Climbing mountains - Pujant muntanyes

Avui he tingut una conversa de feina que ha anat de la següent manera:

JO – Entre espessa que estic avui i que això de les Ordres de fabricació no hi ha manera de que surti, se’m fa tot una muntanya.

Òscar – Tranquil·la, el Johan ha pujat la muntanya, s’ha costipat i ha tornat a baixar-la.

Informàtic 1 (referint-se a informàtic 2) – Necessiteu un xerpa (o sigui l’informàtic 2)

Així és la meva vida laboral, em passo el dia pujant i baixant muntanyes i al cap del dia surto ESGOTADA. Cada feina és un entrebanc així és que he de buscar la meva pròpia inspiració per seguir saltant els obstacles!

Algunes frases:

**

Today I had a conversation at work:

ME – I feel blown off center today with all this stuff of manufacturing orders there is no way to work on it, I feel like climbing a mountain.

Oscar – Calm down, Johan has climbed up the mountain he got cold and climbed down it again.

IT staff 1 (referring to It staff 2) - Need a sherpa (ie the IT staff 2)

This is my life at work, I spend the day climbing up and down mountains and at the end of the day I feel exhausted. Each job or report or analysis is an obstacle and that is why I look for my own inspiration to continue jumping obstacles!

Some quotes:





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...